menu_head_1_off.gif menu_head_16_off.gif menu_head_17_off.gif menu_head_18_off.gif menu_head_19_off.gif menu_head_20_off.gif menu_head_22_off.gif menu_head_23_off.gif
kop_18.jpg

pijl_blauw.gif Trainings- en lestijden
pijl_blauw.gif Contributies
pijl_blauw.gif Locaties
pijl_blauw.gif Bestuur
pijl_oranje.gif Historie
pijl_blauw.gif Documenten
pijl_blauw.gif Club info - English

leeg.gif
Historie

Zo begon het!

Begin jaren tachtig van de vorige eeuw gingen jongeren massaal skaten in de Rollerdisco het Nijlpaardenhuis te Amsterdam. De In-lineskate bestond toen nog niet in Nederland. Iedereen reed in deze tijd op rollerskates. Er werd veel dance gedaan en er werden veel tochten gereden. Het was de tijd van de Parijs tochten en skaten in Berlijn met vierduizend mensen te gelijk.

Op het beursplein kwamen de jongeren in de middag al bij elkaar voor dat de Rollerdisco open ging. Een ijshockeystick en een tennisbal werd meegenomen. Er werden partijtjes gespeeld tussen de jongeren en uiteindelijk werd er wanneer het regende op zondag onder de beurpassage hockey op rollerskates gespeeld. De ballen vlogen al snel de tramrails op. Passerende mensen bleven staan kijken en de politie stuurde de jongeren natuurlijk weg.

Het disco-skaten was in verschillende steden in die tijd populair. Tijdens een trip naar Rotterdam kwamen de skaters er achter dat er in Rotterdam ook hockey gespeeld werd. Op deze wijze ontstonden, zonder bescherming, de eerste wedstrijden. De hockeysport kreeg in die tijd de naam streethockey.

In 1986 is toen de vereniging Rollerskate vereniging Survivors opgericht. Tevens werd er in de statuten opgenomen dat de Survivors ook een IJshockeyvereniging is. De vereniging bestond toen uit 10 leden. De vereniging ging hockey spelen in sporthal de Stokerij. Ondertussen werd er door het toenmalig bestuur gewerkt aan een buitenlocatie en neen binnenlocatie. Dit werd het sportpark van AHC in Zuid en Sporthal Oostenburg.

Vanuit die tijd kwam ook het idee nieuwe leden te werven onder skatend Amsterdam. Echter er was maar een probleem . Nieuwe leden konden nog niet hockeyen en nauwelijks skaten. Toen was de basiscursus skaten geboren. Hier kreeg je les in het rollerskaten en maakte je kennis met de sport streethockey. Dit werkte goed. Er kwam veel hockey aanwas.

Echter een groep die geen hockey wilde spelen viel uit de vereniging. Als reactie hierop zijn toen de lessen gevorderden gekomen. Nadat het duidelijk werd dat de vereniging vanwegen de Zuidas bij AHC moest vertrekken zijn de Survivors tijdelijk in Zaandam geweest. Na Zaandam is de vereniging in Buitenveldert (Boelelaan) terecht gekomen. Daarna wederom verhuist. Nu richting de Rivierenbuurt (Gaaspstraat). Hier is de vereniging 2002 weer vertrokken en heeft haar aktiviteiten nu verdeeld over Sporthal Oostenburg en de Stokerij.

In het voorjaar 2004 krijgen we na de vele omzwervingen eindelijk de beschikking over een eigen baan, weer in de Rivierenbuurt op het Winterdijkplein. Eind 2005 komt daar ook een eigen kantine met kleedkamers.
?