menu_head_1_off.gif menu_head_16_off.gif menu_head_17_off.gif menu_head_18_off.gif menu_head_19_off.gif menu_head_20_off.gif menu_head_22_off.gif menu_head_23_off.gif
kop_20.jpg

pijl_oranje.gif Wat is inlinehockey?
pijl_blauw.gif Teams
pijl_blauw.gif Wedstrijdsecretariaat
pijl_blauw.gif Spelregels
pijl_blauw.gif Nieuwe Jeugdspeler

leeg.gif
Wat is inlinehockey?

Inlinehockey is een snelle flitsende sport, overgewaaid uit de VS. Er wordt gereden op inline skates (of soms op rolschaatsen) en gespeeld met een hockey-stick en een zogenaamde now-bounch bal. Het lijkt verder veel op ijshockey met vergelijkbare regels en bescherming. Deze sport is een full-contact sport waarbij behendigheid op de skates en balvaardigheid centraal staan.

De sport wordt zowel door jongens als ook door meisjes beoefend. Een team bestaat uit minimaal acht spelers, waarvan er vier op het veld staan. Daarnaast heeft ieder team een goalie. De sport wordt in competitie verband gespeeld. Tevens worden er toernooien georganiseerd. Het is ook mogelijk om in-linehockey recreatief te spelen.

Een wedstrijd begint met een face-off. Er zijn twee scheidsrechters. Een veld is 40 meter bij 20 meter met er om heen een boarding die 125 centimeter hoog is.

Zie verder de spelregels
?